Η σχέση πάτερα – παιδιού, το βραβευμένο με Oscar animation

Μάνα είναι μόνο μια αδιαμφισβήτητα, όμως και ο πατέρας είναι μια φιγούρα που δεν πρέπει να λείπει από την ζωή των παιδιών και η σχέση του με τα παιδιά είναι το ίδιο σημαντική με τη σχέση μητέρας – παιδιού. Επειδή δεν έχουμε πετάξει όμως από πάνω μας αυτή την πανάρχαια και χωρίς ισχύ αντίληψη, πως εφόσον υπάρχει η μαμά τα παιδιά μεγαλώνουν φυσιολογικά, αφήνουμε τους πατεράδες εκτός σκηνής και απομακρύνονται απο την καθημερινότητα των παιδιών, δημιουργώντας στη παιδική σκέψη και ψυχή συναισθήματα άσχημα που δύσκολα διαχειρίζονται.

Παρακάτω θα δείτε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον animation βασισμένο σε 5 «εξομολογήσεις» παιδιών για το πώς φάνταζε στα μάτια και στην ψυχή του καθενός ο πατέρας, για  τη σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους, για την παρουσία ή την απουσία του πατέρα…

5 διαφορετικές αφηγήσεις, από την πλευρά του παιδιού, στο β’ ενικό, σαν να έχει τον πατέρα μπροστά του και του λέει όσα θα ήθελε, αλλά δεν τόλμησε ποτέ να πει ως παιδί, όσα δεν τόλμησε ποτέ να τον ρωτήσει. 5 διαφορετικές αφηγήσεις που μπλέκονται και δείχνουν το «εσωτερικό μπλέξιμο» του κάθε παιδιού και τα αδιέξοδα στη σχέση του με τον πατέρα.

Δείτε το :

 

Το διαβάσαμε: http://www.thessalonikiartsandculture.gr

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: