10 πράγματα που πρέπει να πάψετε να νοιάζεστε

Και επειδή είμαστε και γονείς και σύζυγοι και νοικοκυρές και επαγγελματίες ας μην έχουμε και άλλα περιττά στο κεφάλι μας!

Τι εννοώ περιττά;; Για δες παρακάτω..

Σταματήστε να νοιάζεστε για τη γνώμη του καθενός. 

Το τι πιστεύουν ή λένε οι άλλοι για σας, δεν πρέπει να σας νοιάζει. Μην αφήνετε τις απόψεις των άλλων να στέκονται εμπόδιο στο δρόμο σας. Το τι σκέφτονται ή λένε οι άλλοι για σας δεν είναι το πλέον σημαντικό. Αυτό που έχει σημασία είναι το πως εσείς αισθάνεστε για τον ίδιο σας τον εαυτό.

 

Σταματήστε να νοιάζεστε αν είστε «καθωσπρέπει».

Ο καθένας έχει ένα μικρό «φύλακα» μέσα στο κεφάλι του. Είναι πάντα εκεί παρατηρώντας σας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε με την οικογένεια σας, τους φίλους σας και την κοινωνία γενικότερα, και μοναδικός του σκοπός είναι να σας κρατάει σε τάξη. Απο κάποια στιγμή και μετά αρχίζετε να θεωρείτε τη γνώμη του ως θέσφατο. Μην επιτρέπεται να σας λογοκρίνει. Βαδίστε με βάση τη δική σας αλήθεια.

 

Σταματήστε να νοιάζεστε για την εύρεση μιας σίγουρης οδού.

Δεν υπάρχει ιδανικός και σωστός τρόπος για τα περισσότερα πράγματα, ακόμα και για το πως να ντυθείτε ή πως να φτιάξετε τα μαλλιά σας. Να είστε ο εαυτός σας, με τον μοναδικό τρόπο που εσείς ξέρετε. Προσπαθώντας να μοιάστετε με κα΄ποιον άλλον χάνετε τη δική σας ομορφιά.

 

Σταματήστε να ενδιαφέρεστε για το τι θέλουν οι άλλοι.

Λίγο πριν ξεκινήσετε για να πετύχετε κάποιο στόχο σας, οι άνθρωποι γύρω σας, ακόμα και αυτοί που σας αγαπούν , είναι πολύ πιθανόν να σας δώσουν λάθος συμβουλές. Δεν το κάνουν επειδή έχουν κακές προθέσεις. Είναι επειδή δεν καταλαβαίνουν αυτό που επιθυμείτε, τα όνειρα και τους στόχους της ζωής σας. Έτσι θεωρούν ότι σας προστατεύουν απο το ενδεχόμενο της αποτυχίας, όμως αυτό που πετυχαίνουν είναι να σας απομακρύνουν απο την πιθανότητα να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα.

 

Σταματήστε να νοιάζεστε για τα όρια που βάζουν οι άλλοι.

Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη είναι η πρόοδος που έχετε κάνει, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα επιμένουν ότι αυτό που προσπαθείτε να πετύχετε είναι αδύνατο. Ή μπορεί να υποστηρίζουν ότι η ιδέας σας ή ο στόχος σας, δεν έχουν κάποιο νόημα και ενδιαφέρον. όταν συναντήσετε τέτοιους ανθρώπους, μην προσπαθήσετε να συζητήσετε μαζί τους . Απεναντίας ξεχάστε τους, θα σπαταλήσετε το χρόνο και την ενέργειά σας.

 

Σταματήστε να ενδιαφέρεστε για το τι έχουν όλοι οι άλλοι.

Όταν «πιάνετε» τον εαυτό σας, να σας συγκρίνει με ένα συνάδελφο, έναν γείτονα, φίλο ή κάποιον διάσημο, σταματήστε τον. Συνειδητοποιείστε ότι είστε διαφορετικός, με διαφορετικές δυνατότητες που πιθανώς οι άλλοι άνθρωποι δεν διαθέτουν. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε τις ικανότητες σας. Εκτιμήστε αυτό που έχετε.

 

Σταματήστε να ψάχνετε την ιδανική κατάσταση.

Το τέλειο είναι ο εχθρός του καλού.Όταν όμως δεν καταφέρνουμε να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους που θέσαμε, η αποθάρρυνση και η δυσαρέσκεια κυριαρχούν μέσα μας, κάτι που μας αποτρέπει από το αναλάβουμε νέες προκλήσεις ή ακόμα και να τελειώσουμε ότι ξεκινήσαμε. Θυμηθείτε, ο πραγματικός κόσμος ανταμείβει τους ανθρώπους που καταφέρνουν να τελειώσουν την δουλειά που ανέλαβαν και όχι τους τελειομανής.

images

Πάψτε να προσπαθείτε να είστε πάντα οι σωστοί.

Υπάρχουν μόνο λίγα απόλυτα » σωστά» και «λάθη» στον κόσμο. Αυτό που είναι σωστό για σας μπορεί να είναι λάθος για κάποιον άλλο, και αντίστροφα. Οι άνθρωποι πρέπει να ζουν τη ζωή τους όπως ταιριάζει σε αυτούς. Αφήστε τις διαφωνίες με το σύζυγό, τα μέλη της οικογένειας σας ή τους γείτονες. Δεν χρειάζεται πάντα να κερδίζετε σε μια διαφωνία.

 

Σταματήστε να νοιάζεστε για τα λάθη σας.

Από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να μη κάνετε τίποτα, διότι φοβάστε μη κάνετε κάποιο λάθος. Ποτέ δε θα είστε 100% σίγουροι ότι κάτι θα «δουλέψει», αλλά μπορείτε πάντα να είστε 100% σίγουροι ότι η απραξία δε θα λειτουργήσει. Τις περισσότερες φορές πρέπει να αναλάβουμε το ρίσκο!

 

 Σταματήστε να νοιάζεστε για πράγματα που δε μπορείτε να ελέγξετε.

Μερικά πράγματα είναι εκτός του ελέγχου σας. Αποδεχτείτε το σαν γεγονός της ζωής. Σπαταλώντας το χρόνο σας, το ταλέντο και την ενέργεια σας, σε πράγματα που δεν ελέγχετε, είναι σίγουρο ότι θα σας οδηγήσει σε απογοήτευση και στασιμότητα. Δε μπορείτε να αλλάξετε αυτό που συνέβη, μπορείτε μόνο να αλλάξετε τον τρόπο που αντιδράτε σε αυτό.

 

Το διαβάσαμε:  Masalonica ( διμηνιαίο free magazine από την pizza camel)

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: