Ωραία μέρα σήμερα και διπλή γιορτή.. παγκόσμια μέρα της ευτυχίας και η επίσημη πρώτη μέρα της άνοιξης. Εεε δεν είναι και λίγο συνυφασμένα αυτά τα 2; Άνοιξη ..ήλιος.. λουλούδια παντού … και η υπόσχεση ότι το καλοκαιράκι έρχεται… τότε που όλα είναι καλύτερα.. πιο αισιόδοξα … πιο λαμπερά. Κάτι τέτοιο δεν είναι και η ευτυχία;; Μια βόλτα στην εξοχή με τα παιδιά (ή και χωρίς) κάτω από τον λαμπερό ήλιο, που τόσο πολύ μας έλειψε τελευταία .. ξεγνοιασιά .. χαμόγελα .. βόλτες στο γρασίδι … ποδηλατάδες … μμμ… τέλεια!! Για μένα αυτό είναι ευτυχία. Κοντά στη φύση που τόσο λατρεύω, μαζί με την οικογένεια χωρίς ρολόγια!! Ευτυχία!!
Ονειρεύομαι πότε θα μεγαλώσουν τα μικρά μου να πηγαίνουμε όλοι μαζί για ποδηλατάδες. Λατρεύω να κάνω ποδήλατο κάτω από τον ήλιο και ένα ελαφρύ αεράκι να μου χαϊδεύει το πρόσωπο. Να βλέπω από κοντά τοπία και ανθρώπους. Όταν είχαμε πάει με τον άντρα μου ταξίδι στο Παρίσι είχαμε επισκεφτεί τις Βερσαλίες. Όσοι έχετε πάει ξέρετε για πόσο ΤΕΡΆΣΤΙΑ έκταση μιλάμε. Η πιο όμορφη και δυνατή ανάμνηση που έχω από εκείνη τη μέρα και γενικά από εκείνο το υπέροχο ταξίδι είναι η ποδηλατάδα που κάναμε μέσα στους κήπους. Ατελείωτοι χώροι πρασίνου και κάτω στρωμένα κίτρινα πεσμένα φύλλα παντού .. τοπία βγαλμένα απο παραμύθι. Τελικά είτε το καταλάβατε είτε όχι οι πιο ωραίες μας αναμνήσεις είναι και οι πιο απλές, οι πιο ανθρώπινες … οι πιο ευτυχισμένες!!
Ας χαρούμε λοιπόν όλοι μικροί και μεγάλοι τον ερχομό της άνοιξης, τον ερχομό του ήλιου, των λουλουδιών , των αρωμάτων … της ευτυχίας… και όπως έγραψε και ο μεγάλος Ελύτης : Την άνοιξη αν δεν την βρεις … την φτιάχνεις
Να είστε όλοι καλά..
Συγγραφέας: Χρύσα Τσένη
Σχολιάστε