Μαμά – γιός: η πιο δυνατή σχέση

Σαν γνήσια αγορομάνα, σαν ερωτευμένη χαζομαμά βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τη σχέση μητέρας – γιού και φυσικά θέλω να το μοιραστώ μαζί σας..

15 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το γιό σας..

Η σχέση μαμάς – γιού είναι ούτως η άλλως μια πολύ δυνατή και μοναδική σχέση, ας δούμε λοιπόν πως θα την ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο!!

 1. Διδάξτε τον με λέξεις πώς αισθάνεται
  Όταν απογοητεύεται φωνάζει και όταν ντρέπεται κρύβεται και κοκκινίζει. Όταν φοβάται κλαίει και όταν είναι ενθουσιασμένος δεν κάθεται σε μια καρέκλα. Αφήστε τον να εκφράσει τα συναισθήματά του με το σώμα του, εξηγήστε του όμως παράλληλα τι είναι το συναίσθημα και πώς μπορεί να το εκφράσει καλύτερα. Δείξτε του παραδείγματα ανθρώπων που αισθάνονται κάποια δεδομένη στιγμή ό,τι κι εκείνος και μιλήστε του για τις διαφορές ανάμεσα στα συναισθήματα. Έτσι σύντομα θα είναι σε θέσει να διακρίνει τις νοητές γραμμές και να εκφράζει τον εαυτό του με τον καλύτερο τρόπο.2. Γίνετε η πιο θερμή φαν της ζωής του
  Χωρίς αμφιβολία έχετε την πιο στεντόρεια φωνή στις γιορτές του σχολείου του. Και σίγουρα σας λέει ότι τον φέρνετε σε αμηχανία κάθε φορά που πανηγυρίζετε με πάθος όταν έχει αγώνα μπάσκετ. Ίσως μάλιστα σας εκλιπαρήσει να σταματήσετε να δείχνετε τους επαίνους του στην πρώτη κοπέλα που θα φέρει στο σπίτι. Πάντα όμως θα ξέρει ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας άνθρωπος εκεί έξω που είναι υπερήφανος γι’ αυτόν.

  3. Μάθετέ τον να πλένει τα ρούχα του
  … και να βάζει τα πιάτα στο πλυντήριο και να σιδερώνει ένα πουκάμισο. Μπορεί να μην του χρειαστεί ποτέ να το κάνει. Και μπορεί να μην του αρέσει. Όμως, κάποια μέρα, η γυναίκα του θα σας ευγνωμονεί κι αυτός μέχρι να τη βρει θα νιώθει ανεξάρτητος.

  4. Ενθαρρύνετέ τον να χορέψει
  Ο χορός, ο ρυθμός και η μουσική είναι κομμάτι του πολιτισμού παγκοσμίως . Όπου κι αν πάτε, όποιον κι αν συναντήσετε, υπάρχουν. Δεν χρειάζεται να είναι καλός. Αρκεί να τον ενθαρρύνετε να εκφράζει αυτό που αισθάνεται και να μην ντρέπεται να το δείξει.

  5. Γίνετε το δικό του παράδειγμα όμορφης γυναίκας με μυαλό, αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια
  Είστε ήδη όλα τα παραπάνω. Αν κάποιες στιγμές στη ζωή σας αισθάνεστε ανίκανη να κάνετε το οτιδήποτε, απλώς θυμηθείτε: αν έχετε κάνει κάτι από τα παρακάτω α) έχετε φέρει έναν άνθρωπο στη ζωή, β) έχετε φροντίσει ένα νεογέννητο, γ) έχετε πάρει μακριά τον πόνο με ένα φιλί, δ) έχετε βοηθήσει κάποιον να μάθει να διαβάζει ε) έχετε φροντίσει έναν άνθρωπο που έχει διάρροια χωρίς να δυσανασχετείτε ζ) έχετε αγαπήσει ένα παιδί αρκετά ώστε να είστε πρόθυμη να δώσετε τη ζωή σας γι’ αυτό ή η) έχετε βρει το κουράγιο να μείνετε δυνατή όταν το παιδί σας υπέφερε… τότε… είστε υπερηρωίδα. Σοβαρά. Μην αμφιβάλλετε γι’ αυτό ούτε λεπτό.

  mitrotita26. Διδάξτε του τρόπους
  Έτσι, δεν κάνετε μόνο τον κόσμο λίγο καλύτερο. Βοηθάτε το παιδί σας να γίνει ένας καλύτερος άνθρωπος με εφόδια που θα του χρειαστούν σε όλη τη ζωή του.

  7. Δώστε του κάτι για να πιστεύει
  Κάποια μέρα θα φοβάται, θα έχει άγχος, θα πληγωθεί, θα αισθανθεί χαμένος ή απλώς θα σας χρειάζεται και εσείς δεν θα είστε εκεί. Δώστε του κάτι για να το έχει ως στήριγμα όταν θα αισθάνεται μόνος. Κι έτσι δεν θα είναι ποτέ.

  8. Αφήστε τον να λερώνεται
  Μάθετε να κρατάτε την ψυχραιμία σας απέναντι στα λερωμένα ή και τα κατεστραμμένα ρούχα. Κάθε φορά που εκνευρίζεστε για μια μπλούζα που χάλασε, αγωνίζεστε για κάτι εξ ορισμού χαμένο. Μην χαλάτε την ενέργειά σας με το να θυμώνετε για κάτι αναπόφευκτο. Τα αγόρια φαίνεται πως μαθαίνουν πράγματα χαλώντας, λερώνοντας, πέφτοντας και δημιουργώντας έναν χαμό στο πέρασμά τους. Τα βρώμικα ρούχα είναι απλώς μέσα στο μενού.

  9. Βγείτε μαζί του
  Κλείστε την τηλεόραση, αποσυνδέστε το video game, βάλτε το κινητό σας στο αθόρυβο, κρύψτε ακόμη και την κάμερα. Απλώς βγείτε έξω και ακολουθήστε τον στις δρασηριότητές του ή συνοδέψτε τον σε εντελώς νέους γι’ αυτόν κόσμους. Παρατηρήστε τις εκφράσεις του προσώπου του, εξερευνήστε τον κόσμο του και αφήστε τον να σας κάνει ερωτήσεις. Είναι μαγικό.

  10. Αφήστε τον να χάσει
  Σύμφωνοι, το να χάνεις είναι απαίσιο. Όλοι θέλουν να κερδίζουν πάντα. Ακόμη κι όταν θέλετε να του πείτε «κέρδισες επειδή προσπάθησες», μην το κάνετε. Δεν αισθάνεται νικητής, αισθάνεται λυπημένος και απογοητευμένος. Κι αυτό είναι καλό γιατί κάποιες φορές η ζωή είναι όντως χάλια, όσα κι αν κάνουμε εμείς οι μητέρες προκειμένου η ζωή να μην είναι χάλια για τα παιδιά μας. Το να χάσει θα του κάνει καλό και θα του μάθει ότι στη ζωή άλλοτε χάνεις κι άλλοτε κερδίζεις. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατάς.

  11. Δώστε του ευκαιρίες να βοηθάει τους άλλους
  Υπάρχει μεγάλη διαφορά από το να δίνεις σε κάποιον την ευκαιρία να προσφέρει τη βοήθειά του και από το να αναγκάζεις κάποιον να βοηθήσει. Η ευκαιρία ανάβει τη φλόγα στην καρδιά και μόλις κάποιος προσφέρει βοήθεια η φλόγα γίνεται μεγαλύτερη αναζητώντας ακόμη περισσότερες ευκαιρίες. Μάθετε στον γιο σας να βοηθάει τους άλλους με το δίνετε εσείς οι ίδιοι το παράδειγμα με τις πράξεις σας, βοηθώντας ο ένας τον άλλον μέσα στην οικογένεια και, ως οικογένεια, τους γύρω σας.

  12. Δώστε του κάτι για να εκτονώσει την ενέργειά του
  Μπορεί να είναι ένα σετ ντραμπς, ένα στυλό, ένας σκύλος, ένας σάκος του μποξ, ένα δωμάτιο αποκλειστικά δικό του. Δώστε του κάτι για να εκτονώσει την ενέργεια και την τρέλα του. Αλλιώς θα χρησιμοποιήσει τα δικά του πράγματα και, πιστέψτε μας, αυτό δεν το θέλετε καθόλου.

  pateras-gios13.Αφήστε τον πατέρα το να του μάθει πράγματα
  Χωρίς να τους διακόπτετε και χωρίς να επιμένετε να κάνουν κάτι με τον δικό σας, «σωστό» τρόπο. Γιατί για ένα παιδί είναι πολύ σημαντικό να παίρνει απαντήσεις από τον πατέρα του, ο οποίος, στα μάτια του, είναι υπερήρωας. Εσείς είστε η μαμά του, εκείνος όμως είναι ο άνθρωπος που τα ξέρει ΟΛΑ. Κι έτσι, αργότερα όταν ο γιος σας θα είναι πολύ απασχολημένος με τη ζωή του για να μιλήσει μαζί σας, θα βρίσκεται σε επαφή με τον πατέρα του και θα αναζητά σε αυτόν τις απαντήσεις της ζωής. Κι εκείνος, θα έρχεται κρυφά και θα σας ρωτάει τι να του απαντήσει.

  14. Φιλήστε τον
  Όλες οι μητέρες αγοριών μπορούν να βεβαιώσουν ότι μπορεί οι γιοι τους στη διάρκεια της ημέρα να υποδύονται τους σκληρούς, τους δυνατούς και τους άθραυστους, στην πραγματικότητα όμως είναι μικρά, ευαίσθητα και τρυφερά παιδιά. Αν δεν θέλετε να τους δείτε να μεταμορφώνονται από τη μία στιγμή στην άλλη από αβοήθητα μωρά σε απλησίαστους ενήλικες, φιλήστε τον. Είτε είναι δύο μηνών, είτε 16 χρόνων. Είστε η μητέρα του και έχετε κάθε δικαίωμα. Άλλωστε μερικές φορές το έχει πολύ ανάγκη, ακόμη κι αν δείχνει να μην το θέλει.

  15. Γίνετε η βάση του
  Φροντίστε να είστε δίπλα του όσο γίνεται περισσότερο. Όταν μαθαίνει να περπατάει, όταν δοκιμάζει κάτι νέο, όταν μαθαίνει να διαβάζει, όταν έχει αγώνα, όταν λέει ποίημα, όταν είναι άρρωστος, όταν έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος. Όταν μεγαλώσει και σας έχει ανάγκη, θα σας τηλεφωνήσει. Κι αυτό γιατί ένας άντρας μπορεί να κλάψει μόνο μπροστά στη μητέρα του χωρίς καμία αναστολή. Ακόμη κι όταν μεγαλώσει τόσο ώστε να βρει τη γυναίκα της ζωής του, εσείς θα είστε και πάλι η μητέρα του, η βάση του. Βάλτε αυτή τη σκέψη στην καρδιά σας και μην ανησυχείτε για τίποτα.

Δε γνωρίζω με σιγουρια ακόμα τι θα είναι το άλλο μου μωράκι, όμως γνωρίζω με σιγουριά ότι αυτή η σχέση που έχω με το γιο μου είναι μαγική!! Όταν με παρακολουθεί και με κοιτάει μέσα στα μάτια, είμαστε εγω και αυτός! Για τον μικρούλη μου δεν υπάρχει κανείς άλλος εκείνη τη στιγμή τριγύρω, είμαι η Θεά του, με ακούει, με εμπιστεύεται και διαρκώς με ψάχνει με το βλέμμα του ..

Σε αγαπάω μικρό μου αγοράκι..

 

Φιλάκια σε όλες σας… και διπλά φιλάκια στις αγορομάνες 😉 😉

 

Πηγή: womannow.gr

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: