Το Πάσχα του καλοκαιριού

Σε 2 μέρες είναι η γιορτή Της, είναι η μέρα Της. Τη δοξάζουμε, Την αγαπάμε, πιστεύουμε σε Αυτήν. Η Παναγίτσα μας είναι μανούλα και επειδή και Αυτή αγαπάει και πονάει τον Υιό της, όπως ακριβώς αγαπάει και πονάει κάθε μανούλα το παιδάκι της, προσευχόμαστε να έχει πάντα καλά τα παιδάκια μας.

Νομίζω ότι αυτή η μέρα είναι καθαρά Ελληνική και δεν τι γιορτάζουν πουθενά αλλού! Πιστεύουμε τόσο δυνατά στη Παναγιά, την έχουμε κάνει εκατοντάδες εκκλησίες και ξωκλήσια, την έχουμε κάνει τραγούδια, την έχουμε επικαλεστεί όλες οι μανούλες όταν τα παιδάκια μας αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Την έχουμε τάξει τα ονόματα των παιδιών μας, υπάρχει σε κάθε σπίτι, σε κάθε εικονοστάσι.

Παναγίτσα μου καλή, όπως μας βοηθάς αιώνες τώρα, βοήθας μας και τούτη τη στιγμή. Είναι δύσκολη στιγμή και σε χρειαζόμαστε. Προστάτευσε τα κακόμοιρα παιδάκια που οι γονείς τους δεν μπορούν να τα ταίσουν, προστάτευσε τα αθώα παιδάκια που είναι άρρωστα και δεν έχουν ίση περίθαλψη και μέσα απο το μεγαλείο της χάρης Σου και την απεραντοσύνη της αμόλυντης ψυχής σου, δίνε δύναμη σε εμάς τις μανούλες να μεγαλώνουμε σωστά τα παιδάκια μας, δείξε μας δρόμους που βγάζουν σε καλό, γέμιζε τις ψυχές μας με κουράγιο γιατί είναι δύσκολα εκεί έξω Παναγία μου, είναι πραγματικά δύσκολα..όμως δε φοβάμαι..έχω Εσένα και Σε έχω πλάι μου..Σε έχω μέσα στη ψυχή μου και αυτό μου αρκεί!

459549-παναγία φωτεινη

Χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα…

Χρόνια Πολλά σε όλους τους εορτάζοντες..

Να μας έχει η Παναγία όλους καλά!

Συγγραφέας: Χρύσα Τσένη

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: