Να σου γνωρίσω την ασπαρτάμη..ο θάνατος στο ντουλάπι σου

Τον τελευταίο καιρό στις Ηνωμένες Πολιτείες δόθηκε μια διάλεξη στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Συνέδριο σχετικά με την ασπαρτάμη, θα την βρείτε στα συστατικά των αναψυκτικών διαίτης και ως » NutraSweet «, » Equal » και»Spoonful«.  Ο λόγος για την αναφορά στην ασπαρτάμη είναι διότι την τελευταία δεκαετία στην Αμερική έχει παρουσιασθεί επιδημία πολλαπλών σκληρύνσεων και συστηματικού ερηθυματώδους λύκου.  Στην  αρχή, όπως είναι αναμενόμενο ήταν πολύ δύσκολο να εντοπιστεί ποια τοξίνη ήταν υπεύθυνη για την αύξηση αυτή. Τελικά όλοι οι δρόμοι οδήγησαν στην ασπαρτάμη.  Γιατί όμως η ουσία αυτή είναι τόσο επικίνδυνη;

Όταν η θερμοκρασία του γλυκαντικού είναι μεγαλύτερη απο 30  βαθμούς C, το ξύλο – οινόπνευμα της ασπαρτάμης μετατρέπεται σε φορμαλδεύδη και στη συνέχεια σε μυρμηκικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μεταβολική οξέωση … Μυρμηκικό οξύ είναι το δηλητήριο που βρίσκεται στο τσίμπημα των ερυθρών μυρμηγκιών. Η τοξική μεθανόλη μιμείται, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο. Η ασπαρτάμη είναι ενα κοινό εντομοκτόνο τερμιτών.

Ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος έχει γίνει σχεδόν ανεξέλεγκτος, όπως και η σκλήρυνση κατά πλάκας, ιδίως με την κατανάλωση Diet Coke και Pepsi. Τα θύματα συνήθως δεν γνωρίζουν ότι η ασπαρτάμη είναι ο ένοχος. Συνεχίζουν τη χρήση της – ερεθίζουν το λύκο σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται η κατάσταση απειλητική για τη ζωή τους. Έχουμε δει ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο να γίνονται ασυμπτωτικοί αμέσως μόλις σταματήσουν την κατανάλωση διαιτητικού αναψυκτικού.

Ο Dr Espart που ήταν ομ ιλητής στο Συνέδριο μας λέει συγκεκριμένα: «Αν χρησιμοποιείτε ασπαρτάμη (Nutra Sweet, Equal, Spoonful κ.λπ.) και υποφέρετε από συμπτώματα ινομυαλγίας , σπασμούς, πόνους, μούδιασμα στα πόδια, κράμπες, ίλιγγο, ζάλη, πονοκέφαλο, πόνο στις αρθρώσεις, ανεξήγητη κατάθλιψη, κρίσεις άγχους, μπερδεύετε την ομιλία σας, έχετε θολή όραση ή απώλεια μνήμης, τότε έχετε πιθανώς δηλητηριαστεί από ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ! Οι άνθρωποι πηδούσαν επάνω κατά τη διάρκεια της διάλεξης λέγοντας, «έχω κάποια από αυτά τα συμπτώματα!!!» Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση; Ναι! Ναι! Ναι! STOP στα αναψυκτικά διαίτης και επαγρύπνηση για την ασπαρτάμη στις ετικέτες των τροφίμων!

Ο ίδιος μας προειδοποιεί ότι η κατανάλωση αναψυκτικών διαίτης στη περίοδο σύλληψης και στους πρώτους μήνες κύησης, μπορεί να προκαλέσει εκ γενετής ανωμαλίες όπως διανοητική καθυστέρηση. Επίσης τα παιδιά που καταναλώνουν γλυκαντικές ουσίες κινδυνεύουν απο νευρολογικές παθήσεις

Έχω ακούσει και εγω κατά καιρούς ότι τα προιόντα light είναι ότι χειρότερο κυκλοφορεί στην αγορά.  Να παίρνει όμως τέτοιες διαστάσεις το θέμα τους και να αποθηκεύονται στον οργανισμό μας και στον οργανισμό των παιδιών μας ισχυρά, τοξικά δηλητήρια δε το φανταζόμουν!

Οι μεγάλες βιομηχανίες μπροστά στο δέλεαρ του χρήματος πατούν κυριολεκτικά επι πτωμάτων!

Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το με τις φίλες σας .. θα το εκτιμούσα 🙂

Πηγή: Εναλλακτική Δράση

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: