Τι βλέπετε στην εικόνα; Εγω βλέπω μια έγκυο γυναίκα. Βλέπω την αλήθεια, βλέπω την πρόληψη. Δεν είναι όλα ενα ρόζ κορδελάκι. Είναι ΓΥΝΑΙΚΕΣ που χτυπήθηκαν, πάλεψαν και διώξαν απο πάνω τους τον καρκίνο.
Το στήθος μας είναι το σύμβολό μας, η δύναμη μας, η ταυτότητα μας. Μας ερωτεύτηκαν μέσα απο αυτό, μας απογείωσαν..Γαλουχίσαμε τα παιδιά μας, είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο μας. Πρέπει όσο καμαρώνουμε για αυτό, τόσο να προσέχουμε. Η αυτοεξέταση είναι κάτι που οφείλουμε στον εαυτό μας. Είναι κάτι εύκολο, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο και πραγματικά σώζει ζωές!!
Ο David Jay μέσα απο μια σειρά φωτογραφιών , The Scar(ουλή) Project θέλει να μας ευαισθητοποιήσει όλους σχετικά με το θέμα του καρκίνου του μαστού και το κυριότερο όλων να βοηθήσει τις επιζήσαντες να δουν τις ουλές τους μέσα απο μια διαφορετική, ομορφότερη ματιά. Επιπλέον μπαίνοντας στη σελίδα του http://www.davidjayphotography.com/Artist.asp?ArtistID=2566&Akey=QNZ9HFXP, οι επισκέπτες μπορούν να αγοράζουν όποιες φωτογραφίες θέλουν. Τα χρήματα πηγαίνουν σε προγράμματα έρευνας σχετικά με την ασθένεια.
Σηκώστε λοιπόν όλες τα χέρια σας και αυτοεξεταστείτε. Όσο πιο νωρίς διαπιστώσετε οτι κάτι δεν πάει καλά τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να ιαθείτε πλήρως. Εν έτη 2013 είναι υποχρέωση κάθε νέας γυναίκας να είναι πλήρως ενημερωμένη για την πρόληψη και να αυτοεξετάζεται. Είναι υποχρέωση προς τον εαυτό μας, προς την οικογένεια μας, πρός τα παιδιά μας..
Συγγραφέας: Χρύσα Τσένη
Σχολιάστε