Παιδί και μηχάνη .. δεν πάνε μαζι

Με ενοχλεί ιδιαίτερα όταν βλέπω γονείς με το παιδί τους επάνω στη μηχανή. Δε μπορώ πραγματικά να καταλάβω το σκεπτικό της πράξης αυτής. Παιδάκια ανεβασμένα στη μηχανή του μπαμπά καθισμένα είτε μπροστά, είτε ανάμεσα στη μαμά και τον μπαμπά, άλλα φορώντας κράνος άλλα χωρίς – το χειρότερο όλων – αν και δεν ξέρω κατά πόσο έχει σημασία αφού σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θα έπρεπε να βρίσκονται πάνω στη μηχανή.

Όλοι έχουν το ίδιο σκεπτικό, ότι η απόσταση είναι μικρή,ότι δεν έχει κίνηση , ότι είναι μέσα σε χωριό, ότι δεν πρόκειται να τρέχουν. Κανένα όμως απο τα παραπάνω επιχειρήματα δεν πρόκειται να σώσει το παιδάκι μας αν χρειαστεί  να φρενάρουμε απότομα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι και εμείς να μη τρέχουμε, μπορεί να τρέχει κάποιος άλλος και να βρεθεί ξαφνικά μπροστά μας.

Εφόσον θέλετε να νιώθετε την «ελευθερία» της μηχανής και τον αέρα στο πρόσωπο σας … αγοράστε ενα ποδήλατο. Τοποθετείστε πίσω και το είδικο, παιδικό καθισματάκι, φορέστε ΚΑΙ ΟΙ 2  κρανος ( διότι δίνουμε και το σωστό παράδειγμα στα παιδιά μας) και χορτάστε βόλτες.

Είναι λιγότερο επικίνδυνο ..

Είναι οικονομικότερο ..

Είναι οικολογικότερο ..

Χρύσα Τσένη

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: